مشاوره تحصیلی
مشاوره تحصیلی
راه های زیادی برای موفقیت وجود دارد که بسیاری از افراد ترجیح می دهند آن را از طریق تحصیل و درس خواندن دنبال کنند. موفقیت تحصیلی امری اکتسابی است که یا اموختن برخی مهارت های و توانایی کنترل مهارت ها به خوبی میسر می شود. این موارد را می توان از مشاوره تحصیلی و صحبت با روانشناس تحصیلی طلب نمود. شما با این مشاوره به خوبی می توانید استعداد های و نقاط مثبت خود را تقویت کنید و نقاط منفی خود را کنترل و کاهش دهید.
آیا به مشاوره تحصیلی نیاز دارم؟
روانشناس تحصیلی بر روی روش های یادگیری بهتر افراد و چگونگی تنظیم یادگیری به گونه ای تمرکز دارند که مطالب موردنظر قابل درک باشند. مشاوره تحصیلی فقط به شیوه های تفکر افراد نگاه نمی کند، بلکه به شیوه های تأثیر عواطف، رفتارها و محیط ها بر یادگیری نیز توجه دارند. اگر به دنبال یافتن یک مسیر درست در تحصیل خود هستید به مشاور تحصیلی نیاز دارید.
اکثر افراد روانشناس تحصیلی در سیستم آموزش و پرورش و با کودکان کار می کنند. آن ها از مدارس بازدید می کنند یا در مدرسه کار می کنند و اغلب فقط به عنوان “مشاور مدرسه” از آنها نام برده می شود. اما بسیاری از آنها به طور مستقل کار می کنند، به این معنی که در صورت انتخاب می توانید به صورت خصوصی با آنها کار کنید.
مشاور تحصیلی فقط با دانش آموزان کار نمی کند. بلکه با کارمندان، معلمان، مدیران، تیم های منابع انسانی، سازمان ها، سیستم حقوقی و دولت نیز کار می کنند. اگر بزرگسالی هستید که ناتوانی در یادگیری دارید یا آزمون مهمی مانند کنکور دارید و نیاز به مشاوره و برنامه ریزی دارید، مشاوره تحصیلی برای شما بسیار سودمند خواهد بود.
آیا فرزندم به مشاوره تحصیلی نیاز دارد؟
دلایل زیادی وجود دارد که کودک یا نوجوان شما می تواند از مراجعه به یک مشاوره تحصیلی بهره مند شود.برخی از این دلایل عبارتند از:
- نشانه هایی از عقب ماندن از زبان، بازی، استقلال ، احساسات
- علائم احتمالی نارساخوانی یا سایر چالش های یادگیری
- مشکل برقراری ارتباط در مدرسه
- مشکل در حل تکالیف مدرسه
- مشکل در تمرکز یا حواس پرتی
- پیدا کردن علایق و انتخاب رشته
- برنامه ریزی درسی برای آزمون های مهم مانند استعدادهای درخشان یا کنکور
- مبارزه با اضطراب، استرس و روحیه پایین
عداد کمی از مردم با تاریخ و هدف آن آشنا هستند. از دلسوزی برای سربازان زخمی که به شدت نیاز به ورود مجدد اجتماعی و اشتغال معنادار دارند ، به وجود آمده است ، برنامه هایی برای “بازسازی بدنی” تهیه شده است تا همه چیز را از تجهیزات تطبیقی گرفته تا آموزش خانواده ، گزینه های کار و پشتیبانی روانی برای جانبازان فراهم کند. ) سپس به منظور پاسخگویی به نیازهای مصدومان در جنگهای جهانی اول و دوم گسترش یافت ، و به دنبال آن نزدیکی کودکان معلول مشاهده شد توسط بیماری همه گیر فلج اطفال. با گذشت زمان ، مردم به این نتیجه رسیدند که برای دستیابی به عملکرد طولانی مدت مطلوب ، نیاز به تمرکز درمانی و فیزیکی به متمرکز شدن گسترده بیماریها و صدمات آسیب زای نیاز دارد.
چرا ممکن است فرزند من به مشاوره تحصیلی نیاز داشته باشد؟
همچنین اگر فرزند شما یک کودک استثنایی است یا دچار مسائلی همچون اوتیسم یا بیش فعالی است که ممکن است در یادگیری یا تمرکز اختلال ایجاد کند، مشاوره تحصیلی با روانشناس تحصیلی می تواند بسیار سودمند باشد و به چگونگی رفتار با نوجوان اوتیسم و درمان بیش فعالی در نوجوانان کمک کند.
در شرایطی که والدین یا مدرسه احساس می کنند یادگیری کودک به روشی که می خواهند پیش نمی رود و کودک در یادگیری گیر کرده است، از یک روانشناس تربیتی (مشاوره تحصیلی) کمک گرفته می شود.
مشاور تحصیلی چگونه به فرزندم کمک می کند؟
وظیفه یک مشاور تحصیلی، جمع آوری هرچه بیشتر اطلاعات در مورد فرد است. بنابراین آنها با گرفتن یک تاریخچه کاملاً دقیق از والدین شروع می کنند. آنها می خواهند بدانند كه كودك چگونه در تمام مراحل، رشد كرده است. سپس آنها تعاملات کودک با سایر کودکان، سطح زبان و … را به طور کلی بررسی می کنند. در آخر با شناخت مشکلات کودک، مشاور تحصیلی درمان یا برنامه های پیشنهادی را به والدین ارائه می دهد.
مشاور تحصیلی چگونه استعداد یابی می کند؟
مشاور تحصیلی با انجام تست های روانشناسی متفاوت، ابعاد مختلف شخصیتی افراد را بررسی می کند. برای مثال علایق، شخصیت فرد، درون گرایی و برون گرایی و موارد مختلف دیگر. سپس مناسب ترین رشته یا شغل را با توجه به استعدادهای شخص پیشنهاد می کند.
مشاوره تحصیلی چقدر طول می کشد؟
زمان مشاوره و روند آن به مسائل و مشکلات مراجع بستگی دارد. برای مثال ممکن است یک مدرسه یا سازمان، به صورت دائمی نیاز به مشاور تحصیلی داشته باشند. یا ممکن است یک نوجوان برای آزمون کنکور خود، برای یک سال از مشاوره تحصیلی بهره گیرد.
آیا مشاور تحصیلی با کودکان استثنایی نیز کار می کنند؟
بله. از تخصص مشاوران تحصیلی، کار کردن با کودکان استثنایی است که ممکن است اختلال در یادگیری داشته باشند.
احساس می کنم کودک من علائم افسردگی دارد. آیا مشاوره تحصیلی مفید است؟
بله! مشاوران تحصیلی، روانشناسانی هستند که در زمینه تحصیلات و یادگیری تخصص دارند. این مشاوران می توانند به کودک شما در درمان مشکلات سلامت روان و بهبود عملکرد تحصیلی کمک کنند. همچنین اگر کودک شما نیاز به روانشناس داشته باشد، مشاور تحصیلی می تواند شما را به آن شخص ارجاع دهد.
تخصص روانشناس تحصیلی:
- ارزیابی مشکلات یادگیری
- کار با دانش آموزانی که نیازهای ویژه یادگیری دارند.
- کمک به افراد با استعداد زیاد
- کمک به دانش آموزانی که برای ادغام با همسالان خود مشکل دارند.
- ایجاد برنامه های درسی و مطالبی که نیاز به انگیزه یادگیری دارند.
- کمک به معلمان و دستیاران برای آموزش موثرتر دانش آموزان
- تصمیم گیری در مورد اینکه کدام نوع فناوری بهتر به یادگیری کمک می کند.
- کمک به جوانان برای انتقال به شغل جدید در جلسات روانشناس تحصیلی
- کمک به انتخاب مدرسه دانش آموزان
- کمک به سازمان ها برای ارتقا یادگیری و مهارت شغلی کارکنان با مشاوره تحصیلی
- تجزیه و تحلیل محیط ها و چگونگی بهبود آنها برای یادگیری بهتر
- کمک به انتخاب رشته
- استعداد یابی در کودکان و بزرگسالان توسط روانشناس تحصیلی
فواید مشاوره تحصیلی چیست ؟
مدیریت زمان :
یکی از فواید مشاوره تحصیلی و روانشناس تحصیلی مدیریت زمان می باشد. حال ممکن است این سوال پیش بیاید که مدیریت زمان چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت مدیریت زمان همان نحوه صحیح استفاده از زمان می باشد . به بیان ساده تر می توان مدیریت زمان را اینگونه تعریف کرد :
چه کاری را در چه زمانی انجام بدهیم و برای هرکار چقدر زمان نیاز است:
مدیریت زمان یک مسئله مهم در تحصیل دانش آموزان به خصوص دانش آموزان کنکوری می باشد . اگر مدیریت زمان به درستی صورت پذیرد پیشرفت تحصیلی به وضوح قابل مشاهده است . برای درک بهتر این موضوع به مثال زیر توجه کنید :
دو دانش آموز کنکوری را در نظر بگیرید . فرض کنید هر دوی آن ها به طور میانگین روزانه چهار ساعت درس می خوانند . نفر اول روزی دو ساعت در تایم صبح و دو ساعت در تایم عصر در ساعاتی خاص به مطالعه می پردازد و نفر دوم یک روز شش ساعت ، یک روز پنج ساعت ، یک روز دو ساعت و یک روز اصلا مطالعه نمی کند .
نفر اول:
به کمک روانشناس تحصیلی بیست ساعت تایم روزانه خود را می تواند به درستی برنامه ریزی کند و تفریحات خود در هر روز بسته به میل خودش برسد و در کنار درس خواندن از زندگی خود نیز لذت ببرد .
نفر دوم:
بدون مشاوره تحصیلی دچار بی نظمی در مطالعه است و نمی تواند زمان خود را به درستی مدیریت کند و همواره ممکن است در نحوه مطالعه خویش دچار مشکل شود.
کمک مشاور برای درس خواندن
مطالعه درس ها به شیوه های مختلف صورت می گیرد به طور مثال بعضی از افراد ترجیح می دهند تا هر روز یک کتاب را بخوانند . بعضی افراد دوست دارند چند کتاب را در یک روز مطالعه کنند . بعضی ترجیح می دهند بعضی از کتاب ها را بیشتر مطالعه کنند . برخی ترجیح می دهند مطالب را تستی کار کنند و کمتر به مفاهیم بپردازند . برخی دوست دارند بیشتر به مفاهیم بپردازند و کمتر تست تمرین کنند . شما به کمک روانشناس تحصیلی در جلسات مشاوره تحصیلی بر اساس ویژگی های خود برنامه ریزی می کنید.
همان گونه که می بینید سلیقه های مطالعاتی متفاومت است و می تواند بسته به شخصیت افراد متنوع باشد . مشاوره تحصیلی می تواند به شما کمک کند تا به یک روش بهینه برای مطالعه دروس خود دست یابید . دستیابی به یک روش بهینه در مطالعه می تواند به بهبود عملکرد شما در درس ها کمک شایانی بکند. بنابراین برای داشتن یک برنامه درست تحصیلی برای مطالعه دروس خود می توانید از روانشناس تحصیلی استفاده کنید .
برطرف کردن یا کاهش نقاط ضعف درسی به کمک مشاوره :
فرض کنید در درسی یا دروسی مشکل دارید . یک روانشناس تحصیلی خوب به کمک یک برنامه خوب و ایجاد انگیزه در مطالعه آن درس یا دروس می تواند به بهبود عملکرد شما در آن کمک کند . بنابراین مشاوره تحصیلی ممکن است به تقویت شما در دروسی که در آن مشکل دارید مفید واقع شود .
بعد از سه سال پشت کنکور موندن و با علائم افسردگی پیش دکتر صدقی مراجعه کردم. با مشاوره ایشون تو کلاسهای آمادگی زبان ترکی اقدام کردم و الان در حال تحصیل تو رشته پزشکی توی یکی از دانشگاهای خوب ترکیه هستم. حال خوبه الانم رو مدیون دکتر صدقی هستم.
واسه انتخاب رشته تحصیلی تو دانشگاه بین دو راهی مونده بودم که پیش خانم دکتر مراجعه کردم. با مشاوره ایشون تونستم به چیزی که مد نظرم بود برسم و الان ترم دومم رو شروع کردم.